Maestrul Nicolae Botgros a semnat pentru Unire

Aflat la Roma, în Italia, maestrul Nicolae Botgros și-a pus semnătura pentru modificarea și completarea constituției Române în privința Unirii R. Moldova cu România. S-a întâmplat în cadrul unui eveniment unde zeci de oameni au venit să semneze pentru Unire. La Roma, maestrul a fost prezent în cadrul proiectului ”Expo România-Italia”, proiect care își propune să marcheze Centenarul Marii Uniri cu o serie de evenimente speciale, susținute de administrația publică centrală și locală, atât din România, cât și din Italia.

Recent, peste 130 de asociații și grupuri de inițiativă din Alianța pentru Centenar au demarat o campanie de strângere de semnături pentru un referendum care să permită unirea Republicii Moldova cu România. Organizatorii își propun să obțină peste un milion de semnături, care vor fi strânse în România, Republica Moldova, dar și în diaspora.

Campania se desfășoară în perioada 23 aprilie-25 iunie 2018, pe întreg spațiul românesc, dar și în diaspora.

„Reunificarea este dorința legitimă a populației de pe ambele maluri ale Prutului, aspect dovedit și la Marea Adunare Centenară din 25 martie, de la Chișinău. Procesul are loc de jos în sus, de la oamenii simpli la politicieni. Le vom cere atât parlamentarilor de la București, cât și de la Chișinău să semneze pentru viitorul comun, prosper, al celor două state. În fiecare județ al țării, în fiecare raion, va exista un grup de inițiativă pentru a lansa campania de colectare a semnăturilor de la Nistru până la Tisa”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, citat de digi24.ro.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii