Majoritatea critică socialiștii, dar tot aceștia câștigă alegerile. Cum e posibil?

Editorial Elena Robu:

Acasă majoritatea comentează că socialiștii sunt răi, că sunt pro-ruși, că și-au subordonat majoritatea instituțiilor statului. Parcă majoritatea sunt contra PSRM, dar voturile în alegeri sunt favorabile socialiștilor. Asta nu deranjează pe nimeni? Nu trezește niciun fel de semn de întrebare?

Și faptul că exit-poll-ul în Chișinău a afișat un scor de 37% la 37%, pentru Andrei Năstase și Ion Ceban, iar ulterior peste o oră rezultatele alegerilor l-au dat învingător pe socialistul Ion Ceban cu 52,39% tot nu trezește niciun semn de întrebare? Nu e nicio trucare, nicio falsificare a voturilor? Nimic?!

Cine chiar și astăzi trage sforile la CEC? Cine controlează sistemul de vot în R. Moldova?

Dacă se știe în toată lumea că Rusia a pus în aplicare sisteme de control al populației, dar și al voturilor în diferite țări, de ce nimeni nu se întreabă ce e cu sistemul nostru de vot? Până unde acesta este controlat și ce influență are Rusia în procesul de vot din R. Moldova?

În SUA, în Marea Britanie documente clare și exacte arată implicarea Rusiei în procesul electoral din aceste țări, ca să nu mai adaug și Franța în această listă. Ce i-ar costa pe ruși să interfereze și în Moldova, un stat condus de un președinte pro-rus?!

Sunt multiple pârghii prin care Kremlinul influențează lucrurile la Chișinău. O mică reamintire a unora:

– face propagandă prin rețeaua odnoklassniki care așa și nu a fost interzisă în R. Moldova, deși ar fi o măsură și o soluție concretă pentru a dilua controlul rușilor în R. Moldova.

– utilizează coloana a 5-a a Rusiei infiltrată în toate instituțiile statului

– utilizează biserica în scop de propagandă

– mass-media de limbă rusă care obține tot mai mult teren

Ce a făcut guvernul Sandu pentru a contracara această gaură în sistem? De ce nu a orientat o parte din eforturi și în direcția dată?

În concluzie, nu contează cine votează și cum votează, dar contează cine numără voturile. De aici, apar multe probleme și neclarități despre care se preferă a se trece cu vederea. Oare de ce?!

 

Articole similare
Comentarii