Mii de magistrați au ieșit să protesteze în România. Pe când și în R. Moldova?

Aceasta este imaginea zilei. Sute de magistrați pe scări la Curtea de Apel București veniți din toată țara cu mesaje: ”Toți pentru justiție”!


Cu siguranță imaginea respectivă va rămâne în paginile istoriei. Este un model al rezistenței în justiție. Asta înseamnă de fapt democrație. Magistrații nu sunt de acord cu așa-zisa reformă în justiție care se votează în mare grabă în aceste zile în Parlamentul din România și care este propusă de coaliția de la guvernare PSD-ALDE.

Oamenii mai strigă și peste 28 de ani de la Revoluția din 1989, ”Jos Comunismul”. Înseamnă că multe lucruri rămân neschimbate, iar oamenii deja nu mai rezistă să tacă pur și simplu.

În R. Moldova, cazul Domnicăi Manole, magistata Curții de Apel care a fost demisă din sistemul judecătoresc nu a scos niciun judecător în stradă, nicio revoltă, nicio manifestare de protest, știind că în orice moment, oricine dintre judecătorii care nu se supun politicului și pot lua o decizie care să nu convină puterii pot fi ușor demiși din funcție.

Cât mai trăim așa? Cât mai stăm în ignoranță și răbdăm?

Informați este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii