Moldoveanul din Spania, Vasile Agache, sportiv cu dizabilități fizice severe, a 6-a oară campion al Spaniei la boccia

Moldoveanul din Spania, Vasile Agache, un sportiv cu dizabilități fizice severe a cărui istorie de viață cutremurătoare v-am prezentat-o anul trecut, a obținut o nouă victorie. Zilele trecute a devenit pentru a șasea oară campion al Spaniei la boccia. A fost o luptă dură între cei 14 concurenți, dar într-un final moldoveanul nostru a fost cel mai bun, atât la proba individuală, cât și la proba în grup.

https://www.facebook.com/vasile.agache.9/videos/2457887440889715/

Anul acesta Vasile Agache marchează 13 ani de când practică acest tip de sport. În toată această perioadă, nu a fost an în care să nu obțină medalii sau titluri. În anul 2015 Vasile Agache a devenit campion individual al Spaniei la ”boccia” la categoria BC4 (sportivi cu dizabilități fizice severe).

”Acum mă pregătesc pentru campionatul din luna iunie care se va desfășura în Italia, apoi urmează Campionatul European care va avea loc în Spania și în Portugalia. Avem mult de muncit anul acesta care este crucial ca să ajung în 2020 la Jocurile Paralimpice de la Tokyo”, a declarat Vasile Agache pentru ER NEWS.

Trebuie spus că federația spaniolă a Sportului pentru Persoane cu Dizabilități (FEDDF) consideră importantă participarea lui Vasile Agache la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020.

Moldoveanul a obținut cetățenia spaniolă prin naturalizare, în urma unui decret regal, în aprilie 2017.

Povestea de viață a moldoveanului stabilit în Spania, Vasile Agache o puteți descoperi accesând link-ul de mai jos.

(VIDEO) Campionul din scaunul cu rotile: Istoria moldoveanului Vasile Agache, devenit campion al Spaniei

Articole similare
Comentarii