Morţii nu mai vin acasă. Primul cimitir ortodox pentru românii din Italia

1

Cimitir ortodox pentru românii din Italia. Torino este primul oraș din Italia care va avea într-un cimitir al orașului o capelă ortodoxă românească și un cimitir propriu. Aria de pământ cedată românilor și care va fi utilizată ca cimitir ortodox se află la „Cimitero Parco”, într-o zonă deja acordată Parohiei Ortodoxe Române în iulie 2013, relatează Torino Oggi, citat de rotalianul.com.

„Sperăm să-l realizăm în 2 ani și jumătate”

Cimitirul va avea o formă ortogonală, cu o suprafață de 60 de metri pătrați și înălțimea de 6,40 metri. Capela va fi dominată de figura lui Isus Hristos, altarul va fi orientat spre est, conform tradiției, iar la etajul inferior va fi făcută o criptă cu peste 150 de locuri. 6 locuri vor fi destinate îngropării în pământ, pentru înmormântarea preoților și a soțiilor lor.

Clădirea capelei ortodoxe va fi realizată de Parohia Ortodoxă Română „Sfânta Cruce” din Piazza Carlo Emanuele din Torino

„De la semnarea contractului” – a explicat Părintele Lucian Roșu – „sperăm să-l realizăm în 2 ani și jumătate”. Confirmarea că acest loc de veghe va deveni un punct de referință pentru întreaga comunitate, se înțelege din cuvintele preotului român care subliniază cum „de la repartizarea Parohiei Ortodoxe Române în 2013 a zonei, aproximativ treizeci de români au fost îngropați în cimitirul Parco”.

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!