Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 813. Român: „În 15 zile am ieșit de 3 ori din casă”

Numărul de decese cauzate de coronavirusul apărut în China este oficial mult mai mare decât cele ale Sindromului Acut Respirator Sever, o altă epidemie cu care lumea s-a confruntat în 2003, transmite stirileprotv.ro.

În prezent, bilanţul coronavirusului a ajuns la 813 morţi şi peste 37.000 de cazuri infectate atât în China Continentală, cât şi în afara ei. Asta în timp ce SARS a ucis la vremea respectivă 774 de persoane.

Ultimele 24 de ore au fost cele mai grave de la izbucnirea epidemiei, pentru că s-a înregistrat cel mai mare număr de decese: 89.

De aceea, China păstrează carantina impusă locuitorilor din marile oraşe pentru a opri răspândirea virusului ucigaş.

Tot mai multe ţări impun restricţii la călătoriile spre şi dinspre China, din cauza epidemiei , astfel că mii de străini au rămas în acest stat, indiferent de dorinţa lor. Printre cei aflaţi în China se află şi numeroşi români, care povestesc în mesaje video cum trăiesc în carantina impusă de autorităţi, la Beijing sau Shanghai.

„Beijingul, un oraş plin de activitate, e tăcut şi străzile sunt relativ pustii, puţinii oameni sunt grăbiţi, cu măştile pe faţă, şi eu la fel. În zona rezidenţială unde locuiesc s-au sigilat toate ieşirile secundare, doar ieşirile principale sunt deschise, unde sunt gardieni care îţi verifică temperatura şi trebuie să te înregistrezi, la fel, sunt gardieni care se asigură că ai mască pe faţă.”

„Oamenii poartă măşti pe stradă şi chiar şi în casă, magazinele sunt aprovizionate aproximativ o dată pe săptămână, aşa că oamenii au timp să iasă şi să-şi cumpere de mâncare.”

„Stăm în casă, azi e a 15-a zi, am ieşit de trei ori, rapid, nu este nimeni pe stradă, sau oameni foarte puţini. La început am fost în stare de şoc, gradual ne-am revenit”, povesteşte românul.

De la o zi la alta autortăţile chineze iau măsuri tot mai drastice pentru a izola temutul virus

Articole similare
Comentarii