O badantă din Italia a primit moștenire casa bătrânei pe care a îngrijit-o: ”Nepoții m-au abandonat, ea însă a avut grijă de mine”

O badantă din Italia, în vârstă de 45 de ani, care a îngrijit ani la rând cu responsabilitate o bătrână italiancă în vârstă de 92 de ani, a primit în dar prin testament din partea acesteia, o casă proprietate personală în orașul Brescia. „Am primit de la ea atenția, grija și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la nepoții mei”, a declarat bătrâna, citată de Giornale di Brescia, transmite rotalianul.com.

Cei șase nepoți ai bătrânei nu au fost de acord cu decizia ei și au contestat în fața instanței judecătorești testamentul acesteia

Intenția lor era de a demonstra că „badanta” româncă a profitat de starea precară de sănătate a bătrânei și a forțat-o oarecum să o treacă în testament ca beneficiară a proprietății respective. În ajutorul îngrijitoarei a sărit chiar bătrâna în cauză, care s-a supus controalelor specifice și care au demonstrat că se află în deplinătatea facultăților mintale, conștientă și în măsură să decidă cui vor rămânea bunurile sale după ce va părăsi această lume.

Antoneta, îngrijitoarea româncă, a fost acuzată de procuroarea Marzia Aliatis, în urma sesizărilor nepoților, că „a obligat-o pe bătrâna îngrijită să-i doneze imobilul proprietate personală și să-i transfere suma de 9.000 de euro, necesară plății actelor notariale.”

Pe perioada procesului, bătrâna a fost dusă într-un centru de îngrijire pentru bătrâni, considerându-se că „badanta” româncă era de fapt o profitoare și nu mai putea continua să aibă grijă de pensionară.

Procesul s-a încheiat în favoarea îngrijitoarei românce, care are toate drepturile de a primi donația din partea celei pe care a îngrijit-o cu dragoste, ani la rând și despre care acum spune: „Mă voi adresa unui judecător ca să o pot aduce acasă și să am grijă de ea, nu ar fi trebuit să ajungă niciodată într-un azil.”

Articole similare
Comentarii