O campanie murdară în Chișinău cu un final murdar pentru întreaga țară

Am un deja-vu. Și în alegerile prezidențiale din 2016, pe ultima sută de metri ai campaniei electorale, a existat un îndemn către candidatul PL, Mihai Ghimpu și către candidatul PPEM, Iurie Leancă de a se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Și acum, lidera PAS, a făcut un apel către candidatul PL, Valeriu Munteanu și candidatul PUN, Constantin Codreanu să se retragă din cursă în favoarea lui Andrei Năstase pentru consolidarea forțelor pro-europene și pentru a-i spori șansele de câștig candidatului comun PPDA/PAS/PLDM în alegerile din Chișinău.

Vă propun să facem un mic exercițiu de memorie. Ce declara în 2016 Mihai Ghimpu despre solicitarea de retragere din cursă? Atunci pretextul a fost că Maia Sandu nu și-a asumat Unirea. „Dacă ea nu-și asumă unirea, eu rămân în cursă. Nu pot să refuz la idealul nostru numai ca să se dea toți într-o parte pentru Maia Sandu”, declara liderul PL, Mihai Ghimpu.

În privința lui Iurie Leancă, vă reamintesc că la prezidențialele din 2016, mai mulți oficiali europeni, printre care și liderul Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, i-au cerut politicianului în repetate rânduri să se retragă din cursa electorală. Dar iată ce spunea atunci Iurie Leancă: „Recunosc că urma să-mi anunț retragerea din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, dar când am vazut reacția Maiei Sandu la anunțul Partidului Democrat, am înțeles că ea nu a făcut altceva decât să-i pună în brațe lui Dodon pe toți votanții PDM”.

Pentru că ambițiile personale au fost mai presus de interesul țării, cei doi vizați mai sus au rămas în cursa electorală și au acumulat rezultate zdrobitoare în alegerile prezidențiale din 2016. Pentru Mihai Ghimpu au votat 25 490 adică 1,80%, iar pentru Iurie Leancă – 44 065 sau 3,11%. Un asemenea comportament egoist i-a adus în 2016 victoria socialistului Igor Dodon.

De ce și de această dată se merge pe acest scenariu? Cui îi convine această situație, această dezbinare, această sfâșiere pe eșichierul de dreapta? Lucrurile sunt extrem de evidente: Ion Ceban și Silvia Radu sunt cei care vor avea de câștigat, iar cel mai mult – oamenii care stau în spatele lor și care vor trage sforile și de acum în colo în beneficiile pur personale. Marii perdanți vor fi alegătorii care își doresc să trăiască într-un oraș normal.

Iată adevărata față a politicienilor de la Chișinău. Nu există unitate, nu există consens pentru viitorul țării, nu există interes pentru bunăstarea cetățenilor. Dar dacă politicienii nu au discernământ, măcar oamenii să o facă. Să iasă și să aleagă pe cel pe care îl merită. Nici mai mult, nici mai puțin. Doar ceea ce merită fiecare!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii