Oameni buni, ieșiți la vot

În momentul când scriu aceste rânduri, prezența la vot în municipiul Chișinău este de 5%, iar în Bălți – de 5,73%. Știu și înțeleg cât de frustrați suntem cu toți înainte și după alegeri, pentru că este greu să găsești persoana integră căreia să îi dai votul tău. Dar dacă noi nu o facem, vin alții în locul nostru și aleg ei ce cred că e mai bine pentru ei sau în funcție de anumite favoruri pe care le-au primit. Dreptul de a vota este unul constituțional, este o exercitare a puterii cetățeanului. Folosiți această putere, utilizați-o pentru binele vostru. Gândiți-vă bine în cabina de vot, acolo unde sunteți singuri cu conștiința voastră, ce alegeți pentru voi și pentru copiii voștri. Și mai gândiți-vă ulterior cine numără toate aceste voturi. Este o ecuație întreagă la mijloc, toate detaliile trebuie să le luați în calcul atunci când puneți ștampila în buletinul de vot. Dar cu siguranță, un vot corect poate duce la democratizarea țării.

Declarațiile pe care le-au făcut în această dimineață liderii politici și exponenții guvernării, după ce și-au exercitat dreptul de vot, se contrazic cu faptele lor.

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi: ”Am votat pentru o persoană care a măsurat Chișinăul cu propriile picioare. A luat picioarele în mână și a mers și a vorbit în această campanie electorală cu toți cetățenii de-a rândul” – politica socialiștilor e clară: facem populism, dar în realitate nimic. Amintiți-vă de declarațiile Zinaindei Greceanîi din ziua de 7 aprilie 2009 când amenința că va utiliza armele împotriva protestarilor.

Premierul Pavel Filip:„Nu ne mai trebuiește un primar guraliv” – înțelegem că actuala guvernare are nevoie de un primar la Chișinău care să nu comenteze mult, dar să execute

Speakerul Andrian Candu: „Am votat pentru un candidat care cred că are posibilitatea să realizeze ceea ce ne dorim noi” – apare întrebarea firească: Cine noi?

Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă: ”Am ajuns la alegeri pentru a pune capăt uzurpării. Am votat pentru o relație corectă a primarului cu alegătorii săi” – asta o spune un fost primar care a fost 10 ani în fruntea Chișinăului și care a lăsat un dezastru în urma sa, despre relația cu chișinăuieni nici nu putem vorbi.

Așadar, nu vă lăsați cumpărați de vorbe goale și promisiuni deșarte. Cântăriți bine alegerea pe care o faceți. Este pentru voi și urmașii voștri.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii