Ordinul pe care l-au primit primarii de la PDM pentru alegerile din toamnă

Ofensiva pentru alegerile parlamentare din acest an a început demult, doar că acum este inclusă și artileria grea, adică primarii localităților. Primarul satului Teleșeuca, raionul Dondușeni, Victor Dabija de la PDM, a dat ordin angajaților primăriei, ai asistenței sociale, bibliotecarei, directorului Casei de Cultură să meargă din casă în casă și să îi întrebe pe oameni datele personale și pentru cine vor vota la alegerile din toamnă.

Despre asta mi-a scris într-un mesaj privat pe Facebook o moldoveancă stabilită de ceva vreme în străinătate, dar care a dorit să își păstreze anonimatul pentru că se teme de siguranța părinților ei care trăiesc în satul Teleșeuca, raionul Dondușeni. Femeia spune că îi pasă de ceea ce se întâmplă acasă, fapt ce a determinat-o să îmi scrie, pentru că ea consideră că sunt unica persoană care aș putea să informez despre aceste lucruri ”strigătoare la cer”.

Așadar, femeia povestește cum ”unul dintre angajații primăriei a mărturisit că a primit un ordin de la primarul satului, Victor Dabija de la PDM, să meargă din casă în casă și să colecteze date despre alegerile parlamentare, adică numele, prenumele, anul nașterii persoanei și pentru care partid vor vota. Toată această operațiune se va desfășura în mare secret și că nimeni nu trebuie să afle despre asta”.

De când a aflat despre acestă situație, moldoveanca din străinătate se gândește în permanență la siguranța părinților ei care sunt pensionari, iar vecinii sunt și ei deja bătrâni.

”Acum eu stau și mă gândesc dacă mama mea spune că nu va vota și nici nu a votat niciodată pentru PDM ce va fi cu ea și cu tatăl meu? Vorbesc despre siguranța lor”, mi-a scris femeia.

Se pare că în colectarea datelor despre populație sunt implicați angajați de la primărie, grădiniță, asistența socială, directorul Casei de Cultură, bibilotecara. Satul a fost împărțit pe câteva porțiuni, iar fiecare dintre cei desemnați este responsabil de o porțiune.

Unul dintre cei care a primit ordin de la primar i-a mărturisit femeii că îi este rușine să meargă pe la oameni și să-i întrebe așa ceva, a zis că face el o listă și scrie că toți vor vota pentru PD. Așa ceva nu s-a mai întâmplat, e pentru prima dată. Părinții mei tot timpul merg la alegeri”, mi-a mai scris femeia.

Potrivit ei, cea mai mare problemă la sate este lipsa locurilor de muncă, iar oamenii care au un serviciu fac totul pentru al păstra. ”În satul vecin, Crișcăuți, bibliotecara a fost invitată să treacă de la PL la Partidul Șor. Ea a refuzat, după care a fost concediată”, a povestit femeia care a ținut să își păstreze anonimatul.

Conaționala noastră mai spune că așa situații cu un asemenea tupeu se întâmplă pentru prima dată. Femeia e convinsă că așa se procedează în toate satele unde primarii sunt de la PD.

Primarul satului Teleșeuca, Victor Dabija, nu a fost de găsit pentru a comenta aceste informații.

Așadar, ofensiva pentru alegerile parlamentare din partea PDM a început demult. Iar armata de primari este la ordin. Totuși, executarea ordinelor depinde mult de cât de mare este devotamentul primarilor față de partid. Nu contează atât partidul, cât devotamentul, iar acest devotament în executarea ordinelor aduce sărăcia și mizeria în care trăiesc oamenii. Cu ajutorul primarilor, este semănată frica în oameni că alt partid în afară de PDM nu trebuie votat în toamnă. Doar că cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că nu pot trăi la nesfârșit în frică și supunere. Odată și odată, ei trebuie să ridice capul și să meargă demn în viață.

Dacă vă doriți ca blogul www.elenarobu.md să vă informeze în continuare liber și echidistant, îl puteți susține făcând o donație aici.

https://www.paypal.com/donate/?token=v4ZqOAI8OGvyGCdBR9WdJmckrYQ_lNzrWpSkDvL_YDwUmtnB6xvRdPB5cfTGCDSNSokymW&country.x=FR&locale.x=

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii