Paşaportul devine obligatoriu, în locul cărţii de identitate, începând de azi la intrarea în Regatul Unit

Paşaportul devine obligatoriu, începând de vineri, la intrarea în Regatul Unit, una dintre consecinţele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an, o măsură anunţată la vremea respectivă şi care schimbă puternic obiceiurile turiştilor şi călătorilor de afaceri, transmite News.ro.

Turişti şi oamenii de afaceri europeni nu mai pot, începând de vineri, să treacă vama în Regatul Unit doar cu cartea naţională de identitate.

Această nouă măsură este valabilă pentru toţi europenii, inclusiv pentru minori, iar paşaportul este necesar să fie valabil pe toată perioada călătoriei pe teritoriul britanic.

Există, însă şi trei excepţii de la această regulă, şi anume când călătorul deţine un permis valid de muncă transfrontalier, este autorizat să primească îngrijiri de sănătate în Regatul Unit sau deţine un permis familial printr-un program UE prin care se duce la familia sa.

În privinţa unor sejururi mai mari de şase luni de zile, în funcţie de motivul călătoriei, călătorii sunt obligaţi să ceară o viză autorităţilor britanice.

Aceste reglementări urmează să se modifice în anii următori, prin implementarea unui sistem de autorizare electronică a călătoriei, până la sfârşitul lui 2024.

 

Articole similare
Comentarii