Povestea unei înşelătorii de 600.000 de euro. Cum a păcălit o româncă un italian bogat

Cum a păcălit o româncă un italian bogat. Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT Timişoara, au făcut zece percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări, conduse de o femeie, care l-a înşelat pe un cetăţean italian cu peste 600.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Judeţeană Timiş, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au făcut zece percheziţii la o grupare formată din şase persoane, care ar fi înşelat un cetăţean italian cu peste 600.000 de euro, scrie digi24.ro.

Cei şase sunt bănuiţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals

“Din cercetări a reieşit că, la sfârşitul anului 2015, când se afla în Italia, o femeie ar fi cunoscut un cetăţean italian, cu disponibilităţi financiare ridicate, fiind interesat să investească, în scopul obţinerii de profit. Astfel, aceasta i-ar fi prezentat oportunitatea de a face investiţii financiare în România, cei doi păstrând legătura şi după întoarcerea acesteia în România.

Pentru a putea profita de naivitatea victimei şi pentru a o determina să vireze sume semnificative de bani, femeia, împreună cu concubinul său, ar fi luat iniţiativa constituirii unui grup infracţional, în care ar fi cooptat alte patru femei”, se arată în comunicat.

Bărbatului i-au fost prezentate documente falsificate, pentru a-l convinge să facă mai multe investiţii

Potrivit sursei citate, suspecţii ar fi inventat o serie de situaţii şi fapte mincinoase, prezentate victimei ca fiind reale, scop în care ar fi conceput şi folosit mai multe documente falsificate, care să-i întărească convingerea referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenţionau să i le propună, doar în scop de fraudare.

“Membrii grupării şi-ar fi stabilit rolurile în angrenajul infracţional: iniţiatoarei grupului i-ar fi revenit rolul de a păstra legătura directă cu cetăţeanul italian, în virtutea relaţiei de apropiere cu aceasta. Aceasta ar fi folosit mai multe documente falsificate, pe care le-ar fi prezentat victimei ca fiind autentice, în scopul de a-l determina să accepte investiţiile propuse. De asemenea, femeia ar fi constituit şi utilizat o identitate fictivă, sub care i s-a prezentat victimei. Concubinul femeii ar fi avut rolul de a o îndruma pe aceasta în activitatea infracţională desfăşurată şi de a asigura protecţia tuturor membrilor grupării, în situaţia unor eventuale pericole”, mai arată sursa citată.

Celelalte patru femei au avut rolul de persoane interpuse în tranzacţiile financiare, cu atribuţii de a retrage sumele de bani transmise de italian pe numele acestora, la solicitarea iniţiatoarei.

Femeia i-a ascuns italianului identitatea sa

Odată stabilite detaliile, lidera grupării ar fi început discuţiile cu victima, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, inducând-o în eroare, prin prezentarea mai multor situaţii nereale, care ar fi determinat-o să vireze pe numele membrilor grupării peste 600.000 de euro.

Articole similare
Comentarii