Precum Gaudeamus, așa se vrea demolată întreaga țară

0

Demolarea cinematografului Gaudeamus este mai mult decât tragică și simbolică, este precum demolarea acestei republici, felie cu felie, parte cu parte, bucată cu bucată. Mă uit la poze și mă înspăimânt cum un asemenea edificiu, unde am fost de mai multe ori la proiecții inedite de film, se vrea a fi făcut una cu pământul. Totul se distruge, totul se surpă, de parcă ni s-ar spune direct, luați-vă valiza și plecați de acasă, va fi din ce în ce mai rău. Și nimeni, absolut nimeni nu vrea să stopeze această nebunie. Cel puțin până acum.

Totuși, după două zile de protest, lucrările de demolare a clădirii cinematografului Gaudeamus au fost sistate. În urma solicitării noului primar Andrei Năstase, viceprimarul Nistor Grozavu a emis o dispoziție în acest sens.

Partea bună a lucrurilor este că așa cum am anticipat în campania electorală, noul primar Andrei Năstase are acum susținerea chișinăuenilor pentru a deconspira caracatița corupției de la primărie. Edilul capitalei poate acum să facă publice dosarele de la primărie. În sfârșit, putem afla cine și ce interese a avut, are, la ce nivel este corupția din primărie și cum putem scăpa de ea. E clar că nu foarte rapid, dar cel puțin să existe deja niște pași concreți în această direcție.

La prima etapa asta aștept de la noul primar al capitalei, cât mai multă lumină pe ceea ce se întâmplă ani de zile la primărie. Măcar atât avem dreptul să știm.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!