Primul târg de produse românești, deschis la Dublin

Eveniment inedit organizat de diaspora noastră în Irlanda. La începutul lunii iunie, la Dublin a fost deschis primul târg de produse românești. În total, 78 de companii din România, R. Moldova și Irlanda au participat la Expoziția Internațională cu genericul „Produs Românesc pe Piața Irlandeză”.

Evenimentul, care s-a desfasurat pe 2 și 3 iunie, reprezintă o oportunitate extraordinară pentru firmele din România și R. Moldova să se facă prezente și cunoscute pe piața irlandeză. Una din companiile irlandeze participante la expozitie este și ”MC Financial”, reprezentată de moldoveanca Emilia Todorova, stabilită deja de mai mulți ani la Dublin.

Expoziția a fost organizată de Agenția de Publicitate EuroWest Advertising și a avut drept scop promovarea produselor românești fabricate de către societăți comerciale din România și Moldova, de firme irlandeze deținute de Diaspora din Irlanda. De asemenea, s-a dorit constituirea unor parteneriate de afaceri între producătorii români și importatorii irlandezi sau inițierea unor cooperări economice în diferite domenii de activitate.

Diaspora din R. Moldova stabilită în Irlanda are cu ce să fie mândră. Angela Pârvu, medic de familie în Dublin, este colacul de salvare a moldovenilor și românilor de aici. Atunci când în spitalele din Irlanda poți sta cu săptămânile la cozi la unele aparate de investigație sau la simple analize, Angela Pârvu este foarte rapidă în a-ți stabili un diagnostic corect. De curând, basarabeanca a deschis propriul Cabinet al Medicului de Familie ”AlfaMedics” în Dublin.

Basarabeanca Diana Mandaji a reprezentat compania care are angajați moldoveni ”MC Peake”. Coordonatorul Organizației Moldova-Vision, Comunitatea Basarabenilor, Serghei Petrovschi a fost prezent la acest târg reprezentând conaționalii noștri. În același timp, Zaharia și Adrian Triboi, Natalia Gancea și Svetlana Țăranu au prezentat oalele pentru sarmale și ulcioarele din lut negru aduse din Moldova, iar binecunoscuta interpretă din România, Nicoleta Voica, a prezentat Zestrea Neamului.În același timp, Marina Dvorschi a venit să participe la Expoziție cu ce știe să facă cel mai bine și anume: masajul terapeutic, acupunctura, parafina medicală. Serviciile ei sunt foarte solicitate de moldoveni, ucraineni, lituaneni și alte naționalități.

Basarabenii Anatol Bagrin, Anișoara Volinschi și Oxana Copceanu cu formatia lor sunt cei care au creat buna dispoziție la acest eveniment.

La eveniment a fost prezentă și Ambasadoarea României în Irlanda, Manuela Breazu, care a ținut să precizeze că această creștere continuă a modului în care sunt apreciate produsele noastre pe piața irlandeză, datorită calității superioare și prețurilor competitive ale acestora, a făcut ca imaginea produselor importate sau a celor fabricate aici, în Irlanda, să fie din ce în ce mai bună.

De menționat că ritmul de creştere a economiei irlandeze a fost în 2016 de trei ori mai mare decât media creşterii economice din zona euro, care anul trecut a fost de 1,7%.  Acum în Irlanda salariul minim pe economie este al doilea cel mai mare din Europa și constituie 1700 de euro.

Pozele și informația pentru acest material mi-au fost oferite de moldoveanca Valentina Danilov, stabilită de 10 ani la Dublin.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii