Protestele sau așa-zisele concerte ”gratuite”. Ce aleg moldovenii din diaspora?

1

Cu riscul de a trezi mari nemulțumiri în rândul celor care mă citesc, dar am să spun că ceea ce avem în țară merităm cu vârf și îndesat. Cine își pune mari speranțe că moldovenii din diaspora pot schimba radical lucrurile din țară, se înșeală. În diaspora sunt tot aceiași concetățeni pe care îi avem și în R. Moldova. Pentru că moldoveanul e moldovean oriunde s-ar afla.

Și vă voi da un exemplu concludent despre conaționalii noștri care muncesc sau sunt stabiliți la Bologna, Italia, de altfel una dintre cele mai numeroase comunități de moldoveni din Italia. Pe 24 iunie, în ziua protestului organizat la Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale contra votului furat al alegătorilor din capitală, au avut loc manifestații similare în mai multe orașe europene, organizate de reprezentanți din diaspora, inclusiv la Bologna. Cu o zi înainte, pe 23 iunie, Centrul de reprezentare și susținere a concetățenilor în Bologna (care îl promovează intens pe primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat la 7 ani de închisoare, dar care este încă în libertate) a organizat un concert gratuit pentru comunitatea moldovenilor, invitatul special fiind interpretul Ionel Istrati.
Despre cine stă în spatele Centrului de reprezentare și susținere a concetățenilor în Bologna am scris zilele trecute și puteți citi articolul aici.

Cum partidul Șor și-a găsit un loc călduț în diaspora

Așadar, unii dintre conaționalii noștri au ales să chiuie, să se prindă în horă și să îi mulțumească lui Ilan Șor pentru ”generozitate” și acest eveniment, în timp ce zeci de mii de moldoveni au protestat față de acțiunile justiției din R. Moldova care ne lasă fără drept de vot.

Опубликовано Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna Суббота, 23 июня 2018 г.

Oare câți din cei care au protestat, au mers cu o seară înainte și la concertul gratuit al lui Șor? Vreau să cred că nimeni. Dar dacă mă înșel, acest lucru mi se pare și mai grav.  Să mergi la un concert plătit de Ilan Șor, o persoană condamnată la 7 ani de închisoare, de justiția din R. Moldova, pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari, iar apoi să strigi ”Vot furat”, mi se pare de-a dreptul inexplicabil.

Опубликовано Ana Paun Воскресенье, 24 июня 2018 г.

Pe 6 martie, moldoveanca Tatiana Gorea, proaspătă absolventă a Universității din Bologna, despre care mai mulți conaționali de-ai noștri stabiliți în acest oraș mi-au spus că dirijează din spate Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna îl felicita pe Facebook, din numele diasporei, pe Ilan Șor cu ocazia zilei sale de naștere. Și cu asta cred că totul este spus.

La Mulți Ani dle Primar, Ilan Șor!!!!

Опубликовано Centrul de Reprezentare și Susținere a concetățenilor în Bologna Вторник, 6 марта 2018 г.

Cine crede că aceste concerte ”gratuite” ale unor politicieni corupți nu dăunează sănătății lor mentale, iarăși se înșeală. Anume pe asemenea strategii mizează aceste partide și așa-zișii politicieni. Pregătirea pentru alegerile din toamnă, când diasprora pentru prima dată își va alege deputați în Parlament (iar, în opinia mea, prin acest fapt i s-a limitat ponderea în alegeri), este în toi. Este un exemplu viu cum Partidul Șor se pregătește pentru alegerile parlamentare din toamnă, cel mai probabil deja a racolat și un candidat din diaspora care să se înscrie în alegeri și de ce nu care să câștige prin concerte, chiuituri și hore.

Dacă asta își doresc cetățenii, asta să primească. Dar ulterior să nu se plângă de ce sunt furați, de ce stau printre străini, de ce au acasă salarii și pensii atât de mici. Omul și le face cu mâna lui.

Nu voi conteni să repet că acest dezmăț poate fi oprit atât acasă cât și în diaspora dacă oamenii pur și simplu ar boicota asemenea evenimente, concerte cu iz politic. Vin cu un îndemn ca pur și simplu să le ignorați. Mergeți mai bine să vă aerați în sânul naturii, să faceți mișcare, să vizitați locuri istorice care să vă umple de amintiri pe toată viața. Este mult mai sănătătos fizic și mental, decât să ascultați minciunile cu care vor să vă impresioneze așa-zișii politicieni.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!