„Puștoaica de la etajul 13”: Un spectacol dureros despre o realitate crudă

Ieri ar fi putut fi o zi de joi obișnuită, în care, după emisiunea Alb&Negru și discuțiile cu invitații din platou, îmi rămân tot mai puține speranțe că în această republică lucrurile pot să se schimbe în bine pentru oameni. Mă conving tot mai mult că mergem într-o direcție necunoscută, probabil suntem deja în prăpastie, în cădere liberă și încă nu am dat de fund.

Dar a fost altfel. Premiera spectacolului „Puștoaica de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu, în regia maestrului Sandu Grecu care a avut loc la Teatrul Satiricus „I.L. Caragiale” m-a cutremurat și a adus și mai mult dramatism acestor zile pe care le trăim.

Eroina spectacolului, Alexandrina Grecu, (fiica maestrului Sandu Grecu) care a jucat cu multă dăruire, după părerea mea, a adus în scenă de toate: haz de necaz, lacrimi, durere, frică, umilință, suferință, amintire, dar și bucuria de a trăi, bucuria de a avea vise și de a le realiza.

spectacol1
Specatocolul îți dă strângeri de inimă în permanență. Oare este atât de gravă situația, starea, atmosfera încât să îți pui capăt zilelor? Iar o fetiță de 13 ani își pune mereu această întrebare și are aceste porniri când părinții divorțează, când profesoara nu te înțelege și te consideră pușlama, când mama și bunica spun că trebuie să minți în instanța de judecată ca tatăl tău să nu aibă dreptul să te vadă, să ți se spună că propriul tată ar putea să te violeze, când președintelui țării îi este în cot de problemele tale, pentru că nu are, nu știu ce nu are, dar ar fi bine să aibă.

Se va sinucide până la urmă, se va arunca de la etajul 13? Este întrebarea cate te frământă pe tot parcursul spectacolului. Dar finalul este cu adevărat cutremurător. Tânăra își deschide aripile şi vrea să zboare spre un viitor mai bun.

Vă las să descoperiți și să trăiți singuri finalul acestui fascinant spectacol.

La final, sala a aclamat în repetate rânduri. A avut parte și de un discurs frumos de la autorul  și regizorul piesei. Recunosc, mi-au fost ochii în lacrimi pentru emoțiile frumoase ale tinerei actrițe, Alexandrina Grecu, care are un viitor superb în față!

 

 

Articole similare
Comentarii