Reacții din UE cu privire la situația din Republica Moldova

Declarația purtătorului de cuvânt pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate / Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere, Maja KOCIJANCIC cu privire la situația din Republica Moldova:

”Votul de neîncredere în guvernul din Republica Moldova cu privire la întrebările referitoare laprocesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul dereformă din țară.

Coaliția a demarat o serie de inițiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupției, independenței sistemului judiciar și investigării fraudelor bancare. Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votarea căderii guvernului.

Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe asigurarea beneficiilor tangibile cetățenilor Republicii Moldova. În acest sens, UE se angajează să colaboreze cu acele părțidin Republica Moldova care susțin procesul de reformă, care stă la baza Acordului nostru de Asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției și interesele personale, indiferentde afilierile politice, asigurând independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.

Vom continua să menținem la baza relației cu Republica Moldova principiul condiționalității și al respectării statului de drept și a standardelor democratice”.

Articole similare
Comentarii