Român care a emigrat în Anglia: ”Cred că fac mai multe pentru România de aici, decât dacă aș fi stat în România”

Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS continuă seria de interviuri cu conaționalii noștri stabiliți în străinătate în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune”.

Astăzi vă invităm să îl cunoașteți pe Ionuț Matei, originar din București și care a emigrat în Marea Britanie în 2015 din cauza corupției din România. Alături de alți români a fondat în 2019 ”Asociația Români Uniți în Anglia” și Școala Românească ”Nicolae Iorga” din Birmingham. Tânărul spune că este pe deplin integrat în societatea britanică de unde se simte mult mai util pentru România decât dacă ar fi rămas acasă.

”Făcând toate aceste lucruri pentru comunitatea de români aici în Marea Britanie (strângeri de fonduri, evenimentele caritabile, evenimente culturale) cred că fac mai multe pentru România aici, acum, decât dacă aș fi stat în România”, a declarat Ionuț Matei pentru ER NEWS.

Interviul integral cu conaționalul nostru din Marea Britanie, Ionuț Matei, îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

 

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului -Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii