Românul Marian Antoniu, artist în mânuirea cocktailurilor stabilit în Germania

Artist în mânuirea cocktailurilor. Marian Antoniu în vârstă de 27 de ani, originar din Cugir, România este un artist în mânuirea cocktailurilor, care a venit în 2011 în Germania cu gândul să facă performanță, iar de patru ani nu se mai oprește din adunat premii, scrie ziarulromanesc.de.

A obținut recent locul 1 la competiția internațională «Vest Bartending Challenge» din Timișoara, anul trecut s-a clasat pe locul al 17-lea în topul celor mai buni 30 de barmani din lume, la Finala Mondială WFA de la Londra, și are în palmares două titluri de Campion al Germaniei la Flair Show Bartending. Însă până a-și face cunoscute jongleriile cu sticle și shakere a trebuit să jongleze cu neîncrederea nemților care-l țineau la distanță din cauză că este român.

A ales să trăiască în Germania pentru a se dezvolta pe plan personal și profesional. În România, după absolvirea liceului în orașul natal, Cugir, a decis să urmeze un Curs de Barmani Profesioniști, la București, după care a lucrat în diferite orașe, precum Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, București, pentru a acumula experiență. După doi ani de umblat prin țară, a simțit că bate pasul pe loc și a decis să plece în Germania.

”În 2011 am venit în Germania. Primul an a fost foarte greu, necunoscând limba și neavând pe nimeni, a trebuit să mă las exploatat într-un restaurant italienesc. Știam că asta nu o să dureze mult deoarece aveam foarte bine definit în minte ce și unde vreau să ajung. După numai un an, am obținut jobul în Cohibar City München, un local cu o vechime de aproape 20 de ani, și de aici am început să fac ceea ce îmi doream cu adevărat”, povestește românul.

Are în palmares următoarele premii:

2014 – premiul pentru cel mai bun nou-venit în Campionatul de Show Bartending al Germaniei.
2015 – Campion al Germaniei
2016 – câștigă pentru a doua oară titlul de Campion al Germaniei
2017 – câștigă Campionatul României la «Barmaniada» și reprezintă Germania în Finala Mondială IBA din Copenhagen, unde a obținut locul 9 din 55 de țări
2017- se califică în Finala Mondială WFA, în Londra, unde a obținut locul 17 din Top 30 Barmani din Lume
iulie 2018 – câștigă locul 1 la competiția internațională «Vest Bartending Challenge», care a avut loc la Timișoara

Românul spune că ceea ce face este o pasiune, o artă și un job din care trăiește. ”Se poate câștiga bine de pe urma acestei pasiuni. Pe lângă jobul din Cohibar City, fac show-uri de bar și servire de cocktailuri la diferite petreceri, de la onomastici la nunți, botezuri sau petreceri private și de firmă, deschidere de locații sau training pentru barmani”, povestește Marian Antoniu.

Tânărul recunoaște că una dintre problemele cu care s-a confruntat în Germania a fost naționalitatea sa. Din cauză că este român a trebuit să depună un efort enorm pentru a fi băgat în seamă și pentru a fi acceptat.
(sursa: ziarulromanesc.de)

Interviul integral poate fi citit aici

Articole similare
Comentarii