Salariul pe care îl va avea Laura Codruța Kovesi, în calitate de procuror șef european. De trei ori mai mare decât cel din România

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost invitată recent la Europa FM, acolo unde a dezvăluit câți bani câștigă, câți se duc pe chirie și cu ce mai rămâne.

De asemenea, Kovesi a ținut să facă și o comparație între salariul pe care-l primea în România și cel pe care-l primește la Bruxelles.

”Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună.  Instituția o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a declarat Laura Codruța Kovesi la Europa FM.

”Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu mă plâng”, a mai spus Codruța Kovesi la postul de radio, transmite impact.ro.

De asemenea, Kovesi și-a exprimat dorința să țină legătura cu statul român și după ce va intra în plinul funcției europene, dacă i se va cere expertiza. Fosta șefă DNA a mai spus că ar vrea să colaboreze bine cu miniștri ai Justiției, cu procurorii din România.

Articole similare
Comentarii