Se anunță proteste masive după ce judecătoria Chișinău nu a validat mandatul de primar pentru Andrei Năstase

Decizia judecătoarei Rodica Berdilo de invalidare a mandatului de primar al capitalei pentru Andrei Năstase vine să arate deja a câta oară că R. Moldova nu are un sistem de justiție, ci mai degrabă un clan cu ajutorul căruia sunt rezolvate ”afacerile” politice și mai puțin politice din această țară.

Este un absurd total ceea ce s-a produs aseară, prin această decizie a Judecătoriei Chișinău, iar argumentele că s-a făcut agitație electorală în ziua alegerilor pur și simplu nu țin.

Suprinzător, dar până acum majoritatea partidelor politice care au participat în alegerile organizate în Chișinău s-au arătat nedumerite de invalidarea mandatului de către instanța de judecată. Majoritatea au criticat această decizie, deși se cunoaște foarte bine adevărata intenție a unora. Și declarațiile PSRM, și declarațiile PD, și declarațiile PPEM sau ale (in)dependentei Silvia Radu sunt praf în ochi pentru alegători. Iar acțiunile din zilele următoare vor confirma acest lucru.

Trebuie de precizat aici că decizia judecătoriei Chișinău nu este una definitivă. Urmează Curtea de Apel și apoi Curtea Supremă de Justiție. Dacă vă mai amintiți, în cazul strângerii de semnături pentru organizarea unui referendum republican privind alegerea preşedintelui ţării în 2016, la Curtea de Apel s-a găsit un magistrat cu verticalitate, Domnica Manole, care a pronunțat o decizie ce nu a convenit regimului de la conducere, iar ulterior a fost exclusă din sistemul judecătoresc. Credeți că au mai rămas judecători cu verticalitate la Curtea de Apel sau Curtea Supremă de Justiție?! Este o întrebare mai degrabă retorică.

Pentru astăzi, la ora 17.30 se anunță un protest în fața primăriei. Cetățenii trebuie să își apere votul furat și minima democrație care a mai rămas acasă.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii