Semnează pentru ridicarea unui monument al victimelor foametei organizate în Orhei

Consilierul independent din cadrul Consiliului Municipal Orhei, Sergiu Aga, a lansat astăzi o petiție prin care sunteți îndemnați să susțineți edificarea unui monument al victimelor foametei organizate în Orhei.

“Prin această petiție rugăm Autoritățile Publice Locale din municipiul Orhei să ia act că acest simbol al durerii noastre comune ne va aduce aminte de cele suferite de înaintașii noștri – peste 115 000 de morți de pe urma acestui genocid și peste 45% din populație afectată de malnutriție.

Citește și : Interviu cu scriitoarea Larisa Turea despre ”Cartea Foametei” pe care a scris-o mai mult de 15 ani

Cerem Consiliului Municipal Orhei ca acest monument să fie ridicat pe strada Vasile Lupu, având toate cheltuielile de elaborare și edificare acoperite din contul bugetului local al municipiului – la fel ca alte monumente considerate importante de autorități.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, se arată în petiție.

Toți cei care vor să susțină această inițiativă pot semna petiția aici.

De asemenea, consilierul independent Sergiu Aga a adresat, în acest sens, o interpelare către primarul de Orhei și a Consiliului municipiului Orhei.

Reamintim că foametea din 1946-1947 a fost organizată de puterea sovietică în tânăra RSS Moldovenească şi a răpus sute de mii de vieți, aproape 10% din populația de atunci a fostei Basarabii. Până acum, aceste crime ale trecutului nu au fost condamnate oficial.

 

Articole similare
Comentarii