Simbolurile agresiunii ruse asupra Ucrainei „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe” au fost interzise în R. Moldova

Deputații de la Chișinău au votat în ședința de astăzi a Parlamentului pentru interzicerea simbolurilor armatei lui Putin „Z”, „V”, folosite în războiul împotriva Ucrainei. Interzisă este și panglica Sântul Gheorghe, care este folosită nu numai de soldații ruși în războiul cu Ucraina, dar a defilat mulți ani la rând și pe Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

Acum o zi, Portalul Nr. 1 al Diasporei ER NEWS a lansat o petiție prin care am cerut interzicerea de urgență a acestor simboluri rusești, care nu ne reprezintă în niciun fel. Cetățenii din R. Moldova au susținut imediat petiția, iar pe rețelele de socializare articolul a avut mii de comentarii și distribuiri. Oamenii au spus ferm că demult este timpul ca panglica Sântul Gheorghe și mai nou simbolurile „V”, „Z” să fie interzise pe teritoriul R. Moldova.

Mulțumim tuturor pentru implicare și susținere! Împreună am reușit!

Cerem de urgență interzicerea în R. Moldova a simbolurilor militare rusești panglica ”Sfântul Gheorghe” și ”Z”, ”V”

Trebuie spus că, prin votul deputaților de astăzi, a fost modificat articolul 365 din Codul contravențional al R. Moldova care se referă la încălcarea drepturilor cetățenilor prin răspândirea atributelor și simbolurilor general cunoscute ce sunt utilizate în contextul unor acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității, precum și a propagandei sau glorificării acestor acțiuni.

Pentru încălcarea acestei norme, persoanele fizice se vor sancționa cu o amendă de la 90 până la 180 de unități contravenționale, ceea ce înseamnă între 4500 lei și 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore aplicate persoanelor fizice, iar persoanele juridice și cele cu funcție publică vor primi o amendă de până la 360 de unități contravenționale (18 000 de lei).

Articole similare
Comentarii