Situația la zi în Italia: Aeroportul din Genova rămâne închis

Aeroportul din Genova rămâne închis. Vremea rea continuă să se manifeste în Italia. Într-o situație dificilă se află regiunile Liguria și Trentino Alto Adige. Bilanțul morților ca urmare a vremii critice a ajuns la 9 persoane. De asemenea 4 persoane sunt rănite, iar una este dată dispărută.

Presa din Italia anunță că aeroportul din Genova rămâne în continuare închis până astăzi, ora 14.00. Pistele sunt pline de resturile purtate de furtună. Toate zborurile au fost anulate. Sunt efectuate verificări tehnice și intervenții la instalații. Pasagerii care au zboruri programate pentru ziua de astăzi sunt rugați să contacteze companiile pentru a-și reprograma zborurile.

În Ligura, peste 20 de mii de oamenii sunt în continuare fără energie electrică. Portofino a rămas izolat în urma furtunii care a lovit Golful Tigullio și a afectat puternic drumul provincial. De asemenea, este izolată Corniglia din Cinque Terre din cauza închiderii celor două drumuri provinciale. Daune mari sunt înregistrate în Monterosso, unde noaptea trecută apele mării au intrat într-o parcare și a provocat prăbușirea unei conducte de gaz. În Levanto plajele au fost închise.

Alertă în regiunea Veneto

În regiunea Veneto alerta rămâne ridicată: în Veneția, nivelul apei se așteaptă să fie de 110 centimetri la ora 15.30. Râurile Adige și Piave sunt la nivel maxim. Primarul de Breda di Piave, din provincia Treviso, a recomandat populației din localitățile Saletto și San Bartolomeo să urce la etajele superioare ale caselor în care trăiesc. Școlile rămân închise în întreaga regiune.

Articole similare
Comentarii