Solicitare către autoritățile române de retragere a cetățeniei române soției liderului de la Tiraspol

Deputatul moldovean, Lilian Carp solicită autorităților române revizuirea și retragerea deciziei prin care a fost acordată cetățenia română Svetlanei Crasnoselscaia, soția liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, dar și altor ”cetățeni separatiști care admit grave abateri cu caracter anti-național, anti-românesc, xenofob și separatist pe teritoriul R. Moldova”, transmite rfi.ro.

Potrivit petiției, autoritățile competente de la București ar trebui să intervină în soluționarea acestui caz legat de acordarea cetățeniei soției liderului transnistrean, dar și altor cetățeni, întrucât aceștia sfidează grav legislația României.

”Având în vedere caracterul ilegal al acțiunilor și declarațiilor făcute de separatiști pe teritoriul Republicii Moldova, pentru care sunt prevăzute sancțiuni penale pentru separatism teritorial, aduc la cunoștința autorităților statului român aceste grave abateri și caracterul anti-național, anti-românesc, xenofob și separatist al acestor persoane, precum și pericolele care pot să survină la aceștia. Suplimentar, solicit implicarea autorităților statului român în revizuirea și retragerea deciziei prin care s-a acordat cetățenie română acestor persoane, întrucât acestea sfidează grav legislația României și profanează integritatea și imaginea statului, acuzându-l de război civil și genocid în Republica Moldova”, se arată în demersul oficial, transmis autorităților de la București.

Între timp, președintele Asociației ”Unirea-Odip”, Vlad Bilețchi a expediat, miercuri, o scrisoare recomandată Autorității Naționale pentru Cetățenie și a cerut urgent să fie retrasă cetățenia acordată Svetlanei Crasnoselscaia, soția liderului de la Tiraspol.

Articole similare
Comentarii