Spectacol de zile mari la Vicenza (Italia), pe 29 aprilie

1

Duminică, 29 aprilie, începând cu ora 14.30, conaționalii noștri din diasporă sunt așteptați la cea de-a doua ediție a spectacolului ”Cântec, joc și voie bună” care se va desfășura la Vicenza, Italia. Interpreții de muzică ușoară și populară Victoria Lungu și Igor Rusu împreună cu lăutarii “Chef Basarabean” sunt invitații de onoare ai evenimentului.

”Scopul unor asemenea întâlniri de suflet este pe de o parte promovarea artiștilor nostri în diaspora, pentru a-i face cunoscuți și generațiilor de copii născuți și crescuți în Italia, dar pe de altă parte de a le descreți frunțile pline de griji ale conaționalilor noștri care muncesc departe de casă. Vrem să le alinăm un pic DORUL DE ACASĂ. Prin intermediul acestor frumoase evenimente vrem să ajungem la inima fiecărui spectator. Îi îndemnăm în felul acesta să facă lucruri frumoase și pentru sufletul lor. Ne-am propus anul acesta să încurajăm femeile noastre care au grijă de bătrâni (badante) să vină la spectacol”, a declarat pentru blogul elenarobu.md organizatoarea evenimentului, Lilia Tusa.

Basarabeanca spune că spectacolul de anul trecut care a avut drept generic “CÂNTEC, JOC ȘI VOIE BUNĂ” a fost unul de mare succes. Atunci au participat artiștii neamului nostru Nicolae Botgros, Ion Paladi si Doina Arsene, împreună cu lăutarii “Chef Basarabean”.

”Satisfacția ne-a fost destul de mare, având un public deosebit, foarte receptiv.

Lucrul acesta a făcut ca artiștii noștri să se simtă bine primiți. Ei au cântat mult mai mult decât programul pregătit pentru spectacol, fapt ce ne-a făcut pe noi toți, atât organizatorii, artiștii, cât și publicul sa ne simțim ca acasă. Pentru a reda o atmosferă tradițională, tipic românească, am amenanjat și un colț unde putea fi admirat covorul nostru moldovenesc, prosoapele țesute și multe alte lucruri care ne amintesc de tradițiile neamului nostru românesc. Emoțiile pozitive, satisfacția, mulțumirile, dar și rugămintea spectatorilor ne-a determinat să continuăm acest proiect și anul acesta”, a mai spus organizatoarea evenimentului Lilia Tusa.

Așadar, moldovenii din diaspora, mai ales cei din Italia, au ocazia să meargă la un spectacol care să le amintească de baștină, de tradiții, de tot ce este frumos și tipic românesc. Femeile noastre, mamele noastre care au grijă de bătrâni și care nu ies din case cu săptămânile, cu siguranță merită o asemenea ieșire, merită să se găndească un pic și la sufletul lor, la ceea ce este acolo în interior. Poate e cazul să se întrebe la ce bun trimit în fiecare lună bani acasă, bani care sunt înghițiți de un sistem corupt. Poate e cazul să își revadă principiile în viață, valorile. Pentru că prin cultură renaștem și construim o societate sănătoasă.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Comentarii Facebook

comments

Distribuie.
error: Content is protected !!