Tânăr bolnav de cancer, condamnat de medici la moarte

Cristian Buluz, un tânăr în vârstă de 39 de ani, din Târgu-Jiu, bolnav de cancer la plămâni, a fost condamnat la moarte de medicii care refuză să îl transfere la un alt spital din ţară pentru a fi tratat de infecţie cu stafilococ auriu.

Diagnosticat cu cancer la plămâni, Cristian, tatăl unui copil de 4 ani, a contactat în urmă cu aproximativ trei luni o infecţie cu stafilococ auriu, scrie observator.tv.

Pentru a putea fi tratat de cancer, Cristian trebuie să fie tratat iniţial pentru infecţia cu stafilococ.

Din nefericire pentru el, este singura lui şansă de a supravieţui, însă medicii l-au condamnat efectiv la moarte.

Atât Cristian, cât şi familia lui, au cerut ajutorul medicilor din Târgu-Jiu, însă aceştia au refuzat să îl transfere la o clinică de Boli Infecţioase susţinând că nicio instituţie din ţară nu o să îl primească.

Condamnat la moarte de medicii care sunt obligaţi să îl salveze

Mai mult, medicii nu au luat legătura cu nicio unitate medicală de Boli Infecţioase, iar în schimb i-au trimis familia să obţină personal acceptul de transfer.

Disperaţi, oamenii au mers 300 de kilometri pentru a lua spitalele la rând, iar după 4 zile de căutări li s-a explicat că protocolul de transfer prevede anumite condiţii, printre care şi faptul că medicii spitalelor trebuie să se înţeleagă.

În prezent, Cristian Buluz se află internat pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Cu privire la această situaţie, managerul spitalului, Gigel Capotă, a declarat că va analiza situaţia şi va forma o comisie de anchetă.

‘O să analizăm ce investigaţii s-au făcut şi ce demersuri s-au făcut pentru a se transfera sau nu la o altă clinică. Nu am fost informat despre acest caz’, a declarat directorul spitalului.

Articole similare
Comentarii