Țeapa de la Flyone

Scriam anul trecut aici pe blog despre experiența de zbor cu Flyone și constat cu regret că niciuna din remarcile pe care le-am trasat atunci nu a fost schimbată. Ba mai mult, mă conving de faptul că tot ce fac companiile aeriene din Moldova este să se îmbogățească pe spatele clienților săi. O foaie A4 la print te poate costa 10 euro, chiar dacă ți-ai făcut check-in-ul online și în termen. Scriu iarăși despre asta pentru a vă atenționa să nu comiteți erorile pe care le-au comis până acum conaționali de-ai noștri care au zburat cu Flyone.

Pe site-ul companiei scrie clar, negru pe alb că ”taxa pentru înregistrare (Check-in fee) nu se va percepe în cazul în care pasagerul a efectuat înregistrarea online pe site-ul oficial al companiei (www.flyone.md) și a prezentat la aeroport tichetul de îmbarcare tipărit pe foaie A4”. Mulți însă se opresc doar la prima parte a frazei legat de înregistrarea online. Însă în partea a doua urmează țeapa: Tichetul de îmbarcare tipărit pe foaie A4. Dacă nu ai această foaie, plătești la aeroport 10 euro.

În toate țările civilizate, dacă ai făcut înregistrarea online, nu mai e nevoie de nimic, în afară de prezentarea pașaportului. Și atunci când ne mai comparăm cu țările civilizate?! Doar atunci când ne convine?!

Apoi un alt detaliu este limba cu care operează compania aeriană pe toate actele oficiale, pe facturi sau pe tichetul de îmbarcare. Suntem informați doar în rusă și în engleză. Dar unde este limba română, limba oficială a țării unde activează compania aeriană Flyone?! Nu îmi pot imagina în Franța pe tichet să fie scris în italiană și engleză sau în Italia – în franceză sau engleză și tot așa.

De fapt, despre aceste aspecte am scris, așa cum spuneam, și anul trecut într-un articol pe blog, dar absolut nimic nu s-a schimbat. Credeți că cineva s-a obosit să includă limba română în tichetul de îmbarcare? Nimeni. Problemele despre care am vorbit și în 2017 rămân neschimbate și în 2018. Nimeni nu se revoltă, pasageri sunt, venituri tot. Ce mai contează restul, pe care unii le consideră detalii.

Experiența de zbor cu Fly One

Îndemnul meu este să citiți cu atenție orice informație care poate fi utilă de pe site-urile companiilor aeriene, pentru că detaliile costă și sunt strecurate așa încât nimeni să nu le acorde atenție. Fiți vigilenți, aveți grijă de propriii bani, cereți explicații și nu vă lăsați duși de valul indiferenței.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii