Tragedie fără margini pentru o familie de moldoveni aflați în Israel: Fetița lor a fost ucisă la grădiniță

O fetiță în vârstă de un 1 și 2 luni pe nume Yasemin Vintea a fost găsită inconștientă miercuri, 16 mai la grădinița pe care o frecventa din orașul Petah Tikva, Israel. Chemați la fața locului, medicii nu au găsit semne de moarte violentă, dar circumstanțele morții fetei au atras atenția poliției. O cameră de supraveghere a scos totul la iveală. Vorbim despre o tragedie care s-a produs în familia unor moldoveni aflați în Israel, transmite presa din Israel. De altfel, este primul lor copil.

Camera de supraveghere a suprins momente de groază care i s-au  întâmplat fetiței la grădiniță. Dădaca, o cetățeană ucraineană, în vârstă de 23 de ani, care locuia temporar în Israel, a târât-o de mână pe micuța de un an, apoi a aruncat-o pe salteaua care era pe podea. După aceea, a acoperit copilul cu o plapumă și s-a așezat pe ea. Femeia a stat așa culcată pe fetiță, vreme îndelungată, privind ecranul smartphone-ului. Ancheta a stabilit că moartea fetiței a survenit ca urmare a acțiunilor suspectei, care avea permis de ședere temporar în Israel.

Directoarea grădiniței și doi educatori sunt în momentul de față reținuți. Este vorba despre cetățeni ai Ucrainei și Rusiei care locuiau în Israel. Unul dintre educatori are calitatea de suspect.

Astăzi, 6 iunie, poliția a trimis în judecată dosarul în care dădaca figurează ca suspectă de uciderea unui copil de un an.

Este o durere fără margini în familia conaționalilor noștri. Am decis să scriu despre acest caz pentru a trage un semnal de alarmă și a vă îndemna să vă informați înainte de a vă înscrie copilul la gădiniță. Vedeți dacă există cameri de supravehere, ce recomandări are acea grădiniță sau educatorii, fiți prudenți în ceea ce privește viitorul copiilor voștri. Dacă într-o țară precum Israel, cunoscută prin siguranță, securitate și protecție a cetățeanului, se întâmplă asemenea tragedii, atunci cu siguranță nu putem exclude asemenea drame și în Franța, Italia, Marea Britanie, Rusia și în alte țări unde s-au stabilit cu traiul moldovenii care au plecat de acasă.

Același lucru este valabil și în privința dădacelor pe care le angajați să aibă grijă de copiii voștri. Instalați o cameră de supraveghere și fiți cu ochii pe ea. Vechiul proverb e valabil oricând: paza bună trece primejdia rea.

Îndemnul meu este să fiți atenți, să vă informați corespunzător, pentru că viața copiilor voștri depinde de voi.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii