Un nou bilanț: 1.112 persoane au murit din cauza coronavirusului din China. OMS l-a numit „Covid-19″

În ultimele zile, în China au murit, în medie, 100 de oameni la fiecare 24 de ore. Bilanțul negru al deceselor a ajuns astfel la 1112, iar numărul îmbolnăvirilor a depășit 46.000, transmite stirileprotv.ro.

Între timp, la bordul vasului în carantină din Japonia, unde se află și 17 români şi doi cetățeni ai R. Moldova sunt 135 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus.

Totuși, potrivit oficialilor din Beijing, încă nu a fost atinsă perioada de vârf a epidemiei.

După mai bine de o lună de la apariţia primelor cazuri de pacienţi infectaţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a “botezat” acest virus care a înspăimântat o lume întreagă. Numele a fost ales cu atenţie – pentru a nu face referire la vreo țară sau la un animal.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS: “În primul rând, avem un nume pentru boală, iar acesta este Covid-19 şi se scrie ‘c o v i d cratimă unu nouă’. ‘Co’ vine de la ‘corona’ aşa cum ştiţi, ‘vi’ vine de la ‘virus’, iar ‘d’ de la ‘disease (boală)’.”

Între timp, oficialii chinezi încearcă să dea asigurări că situaţia se ameliorează, deşi nu s-a atins încă vârful maxim al epidemiei.

Articole similare
Comentarii