Un nou candidat la funcția de prim-ministru. Tot mai aproape de anticipate?

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a nominalizat astăzi, 16 martie 2021, pe Igor Grosu, președintele interimar al PAS, drept candidat la funcția de Prim-ministru.

„Am luat act de decizia doamnei Mariana Durleșteanu de a-și retrage candidatura pentru funcția de Prim-ministru. Având în vedere că nu există la moment un candidat care să fie susținut de o majoritate parlamentară absolută formalizată, am decis să-l înaintez pe Igor Grosu la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova. I-am cerut domnului Grosu să pregătească programul și să formeze echipa de guvernare cu care să meargă în Parlament”, a spus Maia Sandu.

Înainte de a anunța candidatura la funcția premier, pe parcursul zilei, președintele R. Moldova a avut consultări separate cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare referitor la situația politică din țară.

Întrebarea care se pune acum este dacă noul candidat la funcția de premier va întruni voturile necesare în Parlament sau dacă R. Moldova este tot mai aproape de alegerile anticipate?

 

Articole similare
Comentarii