Un nou exemplu de solidaritate: Cum cahulenii din diasporă susțin inițiativele locale

Se mobilizează pentru cauze nobile. Vorbim despre conaționalii noștri din diaspora, care, fiind departe de casă, inițiază și participă în diferite campanii pentru a susține inițiativele locale din localitățile de baștină.

Este și cazul Asociației Băstinașilor din Cahul ”Cahulenii reUniți” care organizează nenumărate acțiuni și activități în municipiul Cahul.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, vorbește, în cadrul unui interviu pentru Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, despre conlucrarea activă pe care o are cu diaspora.

”Avem o conlucrare activă cu diaspora noastră care a răspuns la inițiativele locale. Una dintre primele acțiuni a fost o campanie de colectare de fonduri cu suportul Asociația Băstinașilor din Cahul ”Cahulenii reUniți”, în urma căreia au fost achiziționate un videolaringoscop și combinezoane de protecție donate Spitalului Raional Cahul. O altă campanie de colectare a fost „Fă din dorul tău de casă o faptă generoasă”, rezultatul căreia a fost procurarea de echipamente medicale pentru Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Raional Cahul”, a precizat primarul municipiului Cahul în cadrul interviului.

 

Interviul integral îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

Primarul mun. Cahul, Nicolae Dandiș, într-un interviu pentru ER NEWS: ”Mi-aș dori acum după alegerile prezidențiale, să avem cât de cât o stabilitate politică la nivel național”

 

Articole similare
Comentarii