Un teatru al absurdului: Alegerile din 24 februarie, fără prag de validare

Alegerile din 24 februarie 2019, fără prag de validare, fără două tururi de scrutin în cazul în care un candidat din circumscripție acumulează mai puțin de 50% din sufragii, cu candidați, având certificat de integritate, dar condamnați la închisoare, cu circumscripții croite după bunul plac al celor de la guvernare. Cu alte cuvinte, în această nebunie supraviețuiește cine poate.

Câți alegători vor ieși la vot, atâția vor fi suficienți”, spune
membrul Comisiei Electorale Centrale Iurie Ciocan într-un interviu pentru europalibera.org. Deci, într-o circumscripție ies la vot 3 oameni și aleg un deputat cu 2 voturi sau cu 3 sau cu 1 singur vot. Iată ce fel de lege electorală și-au făcut guvernanții.

Despre ce vorbim?! Acestea nu sunt alegeri, sunt un teatru al absurdului. Niciun fel de reprezentantivitate, reguli scrise de cei care vor să se mențină la putere cu orice preț și pe care oamenii îi idolatrizează. Apoi se plâng de sărăcie, pensii, salarii mici, condiții mizere în spitale și școli. Totul este legat, e ca într-un cerc vicios, care la un moment dat trebuie rupt dacă se dorește o altă viață, o viață normală. Dar dacă nu se dorește, înseamnă că asta merită R. Moldova?!

Dacă o să alegem un Parlament cu 10%, înseamnă că noi asta merităm”, spune Ciocan în același interviu. Oare chiar asta merităm?

Articole similare
Comentarii