Unii politicieni vor să ne aibă de proști înaintea alegerilor. Noi de ce le permitem?

Începe ultima săptămână de campanie pentru turul doi al alegerilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Ne așteaptă o săptămână dură, cu mesaje acide, pentru că lupta nu se dă doar pentru capitală, dar și pentru poziția în alegerile parlamentare din toamnă. Iar socialiștii încearcă să ne aibă de proști și în această campanie electorală. Vă amintiți ce minciuni grosolane au fost inventate în 2016 și care în mare parte l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă președinte?! Vă propun să ne amintim împreună, pentru că acum prin mesajul socialistului Ion Ceban, dar și a celor din anturajul lui se merge exact pe aceleași minciuni, sperând că, și de această dată, alegătorii se vor lăsa manipulați și îi vor vota pe socialiști.

Scriam în 2016, în ajunul turului doi al alegerilor prezidențiale, că anume pe frică și fobii au mizat unii ca să ajungă în fruntea țării. Au inventat minciuna despre cei 30 de mii de refugiați sirieni care ca și cum ar veni în R. Moldova. Iar această minciună continuă și azi, relansată fiind de deputatul PSRM, Vasile Bolea. Niciuna din instituțiile statului nu reacționează, deputatul nu este sancționat, iar minciuna se răspândește ca râia. În legătură cu asta, țin să reamintesc faptul că țara noastră nu este membră a UE, deci, nu are nicio legătură cu cotele privind refugiații. Dar cei care au inventat această minciună știu foarte bine de ce se tem moldovenii: de invazia sirienilor, de război. Ei  speră că și de această dată oamenii vor vota din frică.

Așa cum a fost și la prezidențiale, în loc să avem dezbateri reale între cei doi candidați, să existe o confruntare pe programe, idei, modele de dezvoltare pentru Chișinău, noi suntem serviți zilnic cu tot felul de gogomănii, una mai incredibilă decât alta, ni se oferă show-uri și scandaluri, în speranța că oamenii se vor prinde în această ”horă” a prostiei și vor vota a câta oară mânați de emoții, stereotipuri, prejudecăți.

Cel mai grav în toată această situație e că oamenii mai degraba cred în minciună, decât în adevăr, mai degrabă în lucruri rele și grave, decât în fapte concrete și povești de succes. Lucrul acesta s-a văzut foarte bine la alegerile prezidențiale când oamenii au ieșit la vot pentru că nu și-au dorit să vină refugiații la noi, decât pentru că vor să trăiască într-un stat de drept. Este grav că cetățeanul nostru nu vrea nici măcar să judece atunci când i se oferă pe tavă niște prostii. E suficient să pui mintea în mișcare și anumite lucruri cap la cap și îți este clar cum ești folosit și manipulat în cel mai perfid mod. Oare și de această dată alegătorii vor să calce pe aceeași greblă? Oare cât se mai poate?

În concluzie, pot spune că eu nu mă las prostită și nu înghit aceste minciuni ieftine. Voi ce alegeți: să fiți respectați sau să fiți prostiți? Decizia vă aparține.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

 

Articole similare
Comentarii