(VIDEO) 35 de morți în Italia, după prăbușirea podului lângă Genova: Mărturiile unei moldovence

În Italia, bilanțul morților, după prăbușirea unui pod pe autostrada A10, lângă Genova crește rapid. Potrivit datelor oficiale ar fi vorba despre 20 de morți, salvatorii însă vorbesc despre 35 de morți, inclusiv un copil de 10 ani. De asemenea, alte 16 persoane sunt rănite, multe în stare gravă. Presa italiană scrie că bilanțul victimelor tragediei ar putea crește. Alți 10 oameni rămân în continuare dispăruți sub dărâmături. Printre ei și doi șoferi angajați ai unei întreprinderi municipale din Genova.

Prefectura din Genova a deschis două linii telefonice pentru informații și raportarea persoanelor dispărute: 010/5360637 și 010/5360654. De asemenea, a fost deschisă și căsuța electronică: [email protected] pentru informații și solicitări.

Într-o mărturie pentru blogul www.elenarobu.md, moldoveanca stabilită la Genova de 2 ani, Alina Baciu spune că este mare haos în jur. Toate străzile din apropierea zonei unde s-a produs catastrofa sunt închise.

”Locuiesc la Sampierdarena și des trecem pe acest pod, respectiv, nimeni nu s-a asteptat la așa catastrofă, deși s-au publicat articole unde populația era informată despre o alarmă de siguranță. Se spune că un fulger a pătruns podul, dar nu se știe cu precizie. Este puțin probabil ca printre victime să fie și moldoveni, pentru că la Genova sunt puțin peste o mie de conaționali de-ai noștri.

O parte a orașului Genova Sampierdarena este practic blocată. Transportul public este suspendat, spitalele sunt în alertă. Mulți oameni s-au dus să doneze sânge. 13 persoane sunt în stare gravă. Pompierii, responsabilii de la Protecția Civilă vor lucra toată noaptea la fața locului. La Genova va veni și premierul Italiei să discute situația”, a declarat Alina Baciu pentru www.elenarobu.md.

 

Articole similare
Comentarii