(VIDEO) Artiști ruși care susțin regimuri politice în alte țări. Cât mai tolerăm?!

Editorial Elena Robu

În contextul protestelor care au loc în Belarus, a torturii și violențelor din partea regimului Lukașenko față de manifestanți, pe internet circulă un video în care artistul rus, Filip Kirkorov, declara, pe 16 iulie 2020, că nu își închipuie Belarus fără Alexandr Lukașenko.

”Pe cineva deranjează că e de mulți ani (n.r. ”la putere”), dar dacă nu este alternativă? Dar dacă nu este în cine să ai încredere? Eu nu îmi închipui Belarus fără Alexandr Lukașenko. Ca artist, am primit doar bine de la el”, a declarat Kirkorov.

 

Rusia de multă vreme folosește această formă de manipulare a maselor prin intermediul artiștilor care se dau cu părerea despre procese politice din alte țări ex-sovietice, unde aceștia au devenit idoli.

R. Moldova nu este o excepție în acest sens. Acest artist rus, Filip Kirkorov, nu pierde nicio ocazie să facă poze cu președintele moldovean Igor Dodon și să îl laude așa cum știe el mai bine. Să ne amintim că Igor Dodon l-a decorat pe Kirkorov cu titlul de ”artist al poporului”.

Citește și: Cum se distrează Igor Dodon alături de Filip Kirkorov pe care l-a decorat cu titlul de artist al poporului

Însă din toată această laudă adusă de către artiști în adresa politicienilor din Moldova ce înțelege moldoveanul nostru care urmărește doar posturi de televiziune rusești, unde acest artist, dar și mulți alții, au devenit idoli pentru ei? Explicația e simplă: dacă idolul laudă pe cineva înseamnă că acel cineva este demn de laudele lui. Artiștii contribuie la formarea unei imagini pozitive a politicienilor cu care se fotografiază. Dacă mai spun și două cuvinte de laudă, atunci e și mai bine. O manipulare extrem de fină, pe care omul nu o poate percepe. Însă ulterior acest lucru este observat în comportamentul cetățeanului la alegeri și votul pe care îl dă unui politician sau altul.

Îndemnul meu este să nu mai urmăriți acești artiști ruși care nu au nicio tangență cu cultura noastră românească, care susțin regimuri politice criminale. Dezvoltați o gândire critică și nu vă lăsați manipulați de aceste declarații menite să vă influențeze comportamentul și votul vostru.

Articole similare
Comentarii