(VIDEO) Carcasonne, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franța

Carcasonne poate fi considerat pe bună dreptate un oraș Cetate, o construcție imensă. Pe teritoriul Cetății astăzi pot fi admirate Castele și Biserici medievale. Dar de fapt, împrejurimile din Carcasonne au fost pe vremuri legate de Ordinul Templierilor. În această zonă secole de-a rândul s-au dus lupte în apărarea creștinilor.

În video de mai jos vorbesc despre această imensă construcție, dar și despre cum știu francezii să prețuiască ceea ce au.

Fortăreața Carcasonne constituie azi una dintre cele mai mari comori turistice franceze și este una dintre cele mai bine păstrate cetăți din întreaga lume. Anual este vizită de milioane de turiști, ceea ce plasează Carcasonne în top cinci cele mai vizitate obiective turistice din Franța. Veți descoperi aici 3 kilometri de ziduri, numeroase monumente și peste 52 de turnuri.

Alte obiective importante care se află pe teritoriul cetății sunt lăcaşurile de cult. Basilicile Saint Nazaire şi Saint Celeste sunt arhipline astăzi, sub asaltul turiştilor, la fel şi Catedrala din centrul cetăţii sau Basilica Saint Vincent.


Cetatea Carcassonne are 3 kilometri de ziduri, numeroase monumente și peste 52 de turnuri.

Gândul mă duce și la cetățile noastre românești. Vedeți aici vizita pe care am făcut-o la Cetatea de scaun a domnitorului Ștefan cel Mare de la Suceava.

https://elenarobu.md/tehnologii-ultra-moderne-la-cetatea-de-scaun-de-la-suceava/

Să descoperim și să prețuim patrimoniul neamului nostru românesc.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii