(VIDEO) Cum a descoperit Franța laureata concursului de nuvele francofone 2019

A participat la cea de-a 6-a ediție a Concursului de nuvele francofone 2018, organizat în Franța la inițiativa Asociației ”Lire a Saint-Etienne”, s-a clasat pe primul loc și a câștigat marele premiu – o vacanță în orașul francez Saint-Etienne.

Vorbim despre Daniela Arseni, elevă în clasa XI-a la Liceul ”Natalia Dadiani” din Chișinău. Tânăra a fost însoțită în Franța de către profesoara sa de limbă franceză, Tatiana Țurcan, care a obținut performanța de a avea pentru al doilea an consecutiv eleva sa câștigătoare a concursului.

Deja de șase ani la Concursul de nuvele francofone pot participa și elevi din R. Moldova.

Într-un interviu oferit pentru portalul de știri ER NEWS, Daniela Arseni și Tatiana Țurcan au vorbit despre bucuria de a afla că au câștigat concursul la care au participat 30 de elevi din R. Moldova. De asemenea, Daniela a împărtășit și din impresiile pe care și le-a făcut vizitând pentru prima dată Franța. Interviul integral îl puteți urmări mai jos.

Așadar, acest concurs de nuvele francofone oferă oportunități foarte bune pentru elevii din R. Moldova, care studiază limba franceză, să își testeze cunoștințele la franceză, să utilizeze imaginația și creativitatea și să demonstreze că sunt cei mai buni. Toate aceste eforturi sunt ulterior răsplătitite cu o vizită de câteva zile în Franța. Visele pot deveni realitate, dacă te implici și acționezi.

Mult succes pentru toți elevii gata să se înscrie la concursul de nuvele francofone 2020!

 

 

Articole similare
Comentarii