(VIDEO) Moldovenii și sperietoarea NATO: ”Se tem ca NATO să nu înceapă război nuclear”

Vasile Dragan este un pensionar originar din Chișinău, născut în URSS, acum invalid de gradul I. A făcut armata în URSS și acolo a auzit despre NATO. ”Cunosc ce e NATO și nu sunt de acord ca armată străină să fie în Moldova”, a declarat pensionarul în cadrul interviului ”Planeta ok.ru”, difuzat pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS.

Întrebat despre faptul că și acum pe teritoriul R. Moldova este armată străină, pensionarul a spus că ”acum nu este”, deși când i s-a amintit despre armata rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a declarat că acesta este un conflict care nu se știe când se va încheia.

De NATO se teme pentru ca această Alianță să nu înceapă un război nuclear.

Așa și trăiește marea majoritate a cetățenilor noștri născuți în URSS, cu tot felul de sperietori implantate de Kremlin în mentalitatea colectivă.

De fapt NATO promovează valorile democratice și dă membrilor săi posibilitatea de a se consulta și de a coopera în aspecte privind apărarea și securitatea pentru a soluționa probleme, a clădi încrederea și, pe termen lung, a preveni conflictele.

Zilnic, statele membre se consultă și iau decizii în aspecte legate de securitate la toate nivelurile și într-o diversitate de domenii.

O „decizie NATO” reprezintă expresia dorinței colective a tuturor celor 29 de state membre, întrucât toate deciziile se iau prin consens.

Interviul integral cu Vasile Dragan îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos.

Articole similare
Comentarii