(VIDEO) Ne pleacă de acasă și campionii mondiali. Povestea de emigrare a familiei Postică, stabilită în Germania

Acum doi ani și jumătate, triplul campion mondial la sambo, Grigore Postică și-a luat familia din R. Moldova, a emigrat și s-a stabilit în Germania. Într-un interviu pentru portalul de știri ER NEWS, Grigore Postică spune cum au fost nevoiți să plece din țară din cauza atitudinii statului față de sportivii de performanță. Aceștia nu sunt susținuți financiar în niciun fel de către stat și trebuie să se descurce singuri dacă vor să obțină performanțe.

Unul dintre fii săi, Cătălin Postică, este deja de trei ori campion al Germaniei la sambo, dar și campion mondial la sambo în 2018. Cătălin a declarat, în cadrul aceluiași interviu, că și-ar dori să reprezinte R. Moldova la campionatele internaționale, pentru că ține mult la rădăcinile sale, însă pentru moment este dificil.

Interviul integral realizat de jurnalista Elena Robu în cadrul proiectului ”Diaspora românească în acțiune” susținut de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni cu participarea campionilor mondiali Grigore și Cătălin Postică îl puteți urmări accesând link-ul de mai jos:

*Acest proiect este realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

*Conținutul acestui material nu reprezintă poziția oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Articole similare
Comentarii