(VIDEO) Rusia nu mai este atractivă pentru moldovenii care vor să muncească în această țară

Un moldovean care a muncit mai mulți ani în Rusia spune că după criza din 2013, Rusia nu mai este atractivă pentru conaționalii noștri care merg să muncească peste hotare. Efim Șarbina, originar din Sângerei, dar care locuiește în Chișinău, a declarat, în cadrul emisiunii Planeta ok.ru de pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS, că în prezent, în Rusia, ar fi în jur de 150 000 de conaționali de-ai noștri.

”Până la criză, în Rusia erau 600 000 de moldoveni, dar după asta, la fiecare 2 ani, plecau din Rusia câte 100 – 200 de mii. Acum sunt în jur de 150 000. Statisticile spun una, dar trebuie de gândit. Anterior, trenul spre Moscova avea 18 vagoane, acum sunt 7-8 vagoane. Apoi, în fiecare zi era un tren spre Sankt-Petersburg, acum este o dată la două zile”, a venit cu argumente Efim Șarbina.

Potrivit unui studiu realizat de experți ai Institutului de analize sociale și prognoze al Academiei Prezidențiale pentru economie și administrație publică (RANEPA), în 5 ani numărul moldovenilor aflați în Rusia s-a diminuat cu 40%. La finele anului 2018 numărul moldovenilor aflați la muncă în Rusia era de 357 229 de persoane, în scădere cu circa 68 000 față de decembrie 2017.

Emisiunea integrală ”Planeta ok.ru” de pe Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS o puteți urmări accesând link-ul de mai jos

Articole similare
Comentarii