(VIDEO) Sfaturi pentru șoferii moldoveni care vin să muncească în Germania

Șoferii moldoveni care vin să muncească în Germania este bine să cunoască anumite reguli pentru a evita plata unor amenzi usturătoare. Astfel, în primul rând, șoferii care dețin permisul de conducere moldovenesc trebuie să știe că acest permis este valabil în Germania doar 6 luni de zile. Sfaturi în acest sens a oferit instructoarea auto din Germania, Viorica Robina, în cadrul unui interviu pentru portalul de știri ER NEWS.

”Deținătorii permiselor de conducere moldovenești trebuie să meargă la birourile de permise din Germania și să îl preschimbe. Asta înseamnă, potrivit legii germane, să facă teorie și practică, dar nu trebuie să facă școlarizarea, ceea ce ar însemna cheltuieli mai puține cu 1000 de euro”, a explicat Viorica Robina.

În același timp, instructoarea auto nu recomandă nimănui să prescrie permisele de conducere moldovenești prima dată în România, deoarece în land-urile din Germania aceste permise nu sunt acceptate nici măcar o zi.

”Veniți aici, în Germania, cu permisele curate, faceți prescrierea aici, aduceți cu voi toate documentele pe care le aveți. Pentru șoferii care vor să conducă TIR-uri, categoria necesară se face în Germania”, a mai precizat Viorica Robina pentru portalul de știri ER NEWS.

Articole similare
Comentarii