(video) Tragedia din Kemerovo: Guvernatorul demis și spectacolul ridicolului

Nu a fost o glumă. Pe 1 aprilie, guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, și-a anunțat demisia ca urmare a incendiului care a avut loc în mallul din oraș. Bilanțul este în continuare 64 de morți.

Demisia vine la o săptămână de la producerea tragediei. Dar în această perioadă s-au întâmplat multe lucruri care trezesc semne de întrebare. De ce a fost nevoie de tot acest spectacol ridicol între părinții ai căror copii au murit în acest incendiu și autoritățile ruse de cel mai înalt nivel? De ce a fost nevoie de amenințări, de ”prelucrări” ale oamenilor, dacă gestul guvernatorului regiunii Kemerovo era o chestiune firească. Mă întreb de ce a durat tocmai o săptămână pentru a anunța această demisie.

Consider în continuare că doar demisiile nu sunt suficiente. Oamenii responsabili de producerea tragediei trebuie trași la răspundere, iar pe viitor construcțiile unor asemenea centre de agrement pentru copii să se facă legal, să existe autorizații și să fie asigurate măsuri de securitate.

Scriu despre toate acestea în speranța că această tragedie va servi drept exemplu (chiar dacă e greu de perceput așa) și pentru cetățenii R. Moldova, pentru părinți, pentru copii. Cu toții trebuie să ceară să fie asigurate măsuri de securitate în centre comerciale, de agrement, la cinematografe și în alte spații unde se pot aduna mulțimi de oameni. Cu toți trebuie să veghem dacă aceste centre comerciale sau de agrement respectă legislația în vigoare, dacă au autorizație de construcție, cine le-a oferit această autorizație și dacă nu cumva s-a plătit mită pentru toate aceste acte necesare demarării unei construcții.

Așadar, iată de ce este bine să fim vigilenți, să ne informăm corect despre tot ce se întâmplă în jurul nostru. Pentru că acum a fost în Kemerovo, dar mâine unde poate fi?!

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!

Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii