(VIDEO)Eclipsa totală de Lună: Imagini impresionante din timpul fenomenului astronomic din 21 ianuarie 2019

Eclipsa totală de Lună: Pentru pasionaţii de astronomie, Luna a făcut spectacol pe 21 ianuarie. Pe teritoriul României, eclipsa totală de Lună Sângerie a început la ora 04:36 şi s-a încheiat în jurul orei 09:48, scrie www.descopera.ro.

În timpul fenomenului, Luna a avut o culoare roşietică de aici provine şi denumirea populară de „Lună sângerie”. NASA a catalogat evenimentul ca fiind o „super” Lună, deoarece satelitul natural a putut fi admirat la cea mai mare dimensiune din 2019.

Pe teritoriul României, eclipsa totală de Lună-Sângerie a început pe 21 ianuarie, de la ora 04:36, când Luna a intrat în penumbra planetei noastre. Cel mai spectaculos moment al fenomenului s-a produs la 07:12, când a fost atins maximul eclipsei, Luna aflându-se la 10° deasupra orizontului.

Denumirea de „Lună sângerie” este dată tuturor eclipselor lunare totale, având în vedere culoarea – un roşu portocaliu – pe care o căpătă satelitul natural al Terrei în momentul în care trece prin umbra Pământului.

Nuanţa roşietică este rezultatul împrăştierii şi refractării luminii solare prin atmosfera terestră pe măsură ce Luna trece prin umbra Pământului în timpul unei eclipse totale de Lună.

În cazul în care ați ratat eclipsa totală de Lună din ianuarie 2019, puteţi revedea toate fazele fenomenului mai jos:

a href=”https://www.paypal.me/elenarobublogmd”>
Articole similare
Comentarii