Vor fi desecretizate informațiile despre cum au avut loc privatizările în R. Moldova

Un grup de deputați va înregistra un proiect de lege care să desecretizeze informații de interes public pentru ca presa și cetățenii să afle cum au avut loc privatizările. Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Maia Sandu.

În acest sens, Maia Sandu i-a cerut Ministrului Economiei și Infrastructuri Vadim Brînzan, să inițieze o procedură de cercetare disciplinară a șefului titular al Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ghenadie Sajin, actualmente președinte al raionului Ialoveni, pentru investigarea abuzurilor și încălcărilor comise în timpul deținerii funcției la Agenție, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Totodată, Premierul a anunțat că orice informație care vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată, precum și transmiterea în concesiune, administrare fiduciară, transmiterea întreprinderilor de stat în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și alte activități orientate spre diminuarea participării statului la administrarea proprietății publice, precum și a tuturor achizițiilor publice efectuate, cu excepția informațiilor din domeniul militar, relațiilor externe, cele care țin de securitatea statului și asigurarea ordinii de drept, va deveni informație de acces public. Un proiect de lege în acest sens urmează a fi înregistrat la Parlament.

”Am descoperit foarte multe informații care țin de privatizări și tot felul de tranzacții care au implicat proprietatea publică și care au fost secretizate, respectiv, e foarte greu să încercăm să aflăm ce s-a întâmplat acolo. Această informație trebuie să fie accesibilă și nouă, și dvs., și mai ales publicului larg”, a menționat Maia Sandu.

Articole similare
Comentarii