Vreme extremă în Italia: Furtuni, vânt puternic şi scăderi de temperatură îndeosebi în regiunea Emilia-Romagna

Avertizare de călătorie pentru toți cei care merg în Italia, unde sunt anunţate, începând de astăzi, furtuni, precipitaţii intense, vânt puternic şi scăderi de temperatură.

“Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, condiţiile meteorologice se vor înrăutăţi începând cu data de 12 mai 2019, cu vânt puternic şi scăderi de temperatură îndeosebi în regiunea Emilia-Romagna şi în regiunile din centrul şi sudul ţării. Astfel, Serviciul de Protecţie Civilă italian a emis, pentru ziua de 12 mai 2019, cod portocaliu de furtună, precipitaţii intense şi vânt puternic, în regiunile Emilia-Romagna şi Marche şi cod galben pentru regiunile Veneto, sudul Toscanei, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Campania, Puglia, Basilicata, Calabria şi Sicilia”, anunţă MAE, citat de observator.tv.

Meteorologii de la Severe Weather Europe au publicat pe pagina de Facebook imagini teribile care surprind o supercelulă formată ieri în nordul Italia, lângă Montagnana.

Tot ieri, un român a filmat tot în nordul Italiei, la Padova, imagini din timpul unei ploi torenţiale.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii, ministerul recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ şi al Serviciului de Protecţie Civilă: www.protezionecivile.gov.it

 

 

Articole similare
Comentarii