Vreme rea în Italia: Două persoane au murit și peste o sută au fost evacuate

Două persoane au murit și circa un număr de 130 au fost evacuate în regiunile Piemonte și Liguria din nordul Italiei, în urma valului violent de vreme rea ce s-a abătut luni, 21 octombrie, asupra zonelor din nordul-vestul peninsulei. De asemenea, două persoane date inițial dispărute, au fost găsite de echipele de voluntari, transmite rotalianul.com.

„Ne-a fost foarte frică”, a mărturisit Anca Gheti, o româncă din Novi Ligure, localitate afectată de inundații din provincia Alessandria, în Piemonte. „Furtuna a fost ireală, cu fulgere și tunete puternice care păreau avioane supersonice care trecea pe la geamuri. Ne-a fost frică ieri și ne este pentru joi, când se anunță din nou vreme deosebit de rea”, a declarat românca.

Este încă imposibil de cuantificat pagubele cauzate de vântul puternic și de precipitațiile intense care au provocat inundații și alunecări de teren în zonele afectate. Președintele regiunii Piemonte, Alberto Cirio, a declarat că dorește să solicite stare de urgență și face un apel: „Avem nevoie ca statul să fie alături de noi!”

Un bărbat pensionar în vârstă de 81 de ani din Vische (Torino), a murit în această dimineață la Strambino, după ce s-a răsturnat cu mașina din cauza asfaltului ud. Soția sa, în vârstă de 76 de ani, a fost rănită și se află la spital.

Cadavrul unui alt bărbat a fost găsit în această dimineață de marți, 22 octombrie. Este vorba despre Fabrizio Torre, șofer de taxi din zona Arquata care a plecat aseară din Genova pentru a transporta un client, un turist englez, la Serravalle. Bărbatul a fost găsit mort în localitatea Capriata d’Orba după ce un pod s-a prăbușit odată cu mașina sa. Clientul englez a fost mai norocos și a reușit să se salveze agățându-se de copaci.

Vremea se va îmbunătăți spre sfârșitul săptămânii

Joi se anunță o nouă zi cu vreme rea în centrul și nordul țării. Vineri vor fi afectate regiunile Sicilia și Sardinia cu riscul de precipitații  abundente, în timp ce situația ar trebui să se îmbunătățească în restul Italiei.

La sfârșitul acestei săptămâni însă se preconizează că vremea în Italia se va îmbunătăți datorită unui val de aer cald de origine africană care va pătrunde pe teritoriul peninsulei. Între sâmbătă 26 și duminică 27 octombrie, se estimează o nouă creștere a temperaturilor care va atinge valori mai mari decât cele obișnuite pentru acest sezon.

Articole similare
Comentarii