Cetățean al Turciei, reținut în timp ce intenționa să treacă ilegal frontiera R. Moldova

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Tudora au contracarat o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Cazul a fost consemnat pe direcția Palanca – Maiaki-Udobnoe, fiind documentat un cetățean al Turciei, în vârstă de 22 de ani, se arată într-un comunicat al Poliției de frontieră.
Echipa mobilă a Sectorului a acționat conform analizei de risc, în vederea unei profilaxii în zona de competență și neutralizării incidentelor de frontieră. Astfel, aproximativ la un kilometru de la linia de frontieră, mai exact pe traseul tranzit ce leagă cele două state, au reținut un tânăr ce se deplasa spre ieșire din țară.
Din primele cercetări s-a stabilit că bărbatul este cetățean al Turciei, care intenționa să ajungă pe teritoriul Ucrainei. Acesta a eludat controlul trecerii frontierei de stat, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate pentru că nu deținea acte valabile ce i-ar permite călătoria în statul vecin.
Cetățeanul turc a fost reținut pentru 72 de ore. Incidentul este cercetat penal de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est. În caz că va fi găsit vinovat, persoana riscă de a fi documentată conform prevederilor art.27, art 362 al. 1 Cod Penal al RM.
Articole similare
Comentarii