Replica Alei Nemerenco pentru Ion Chicu: „Sunteți un om absolut neserios pentru o așa funcție. Nu inspirați nici respect și nici încredere”

Schimb de replici între premierul Ion Chicu și fosta ministră a sănătății Ala Nemerenco pe subiectul epidemiei de coronavirus.

După ce Ion Chicu a scris următorul mesaj pe pagina sa de Facebook pentru fosta ministră a sănătății Ala Nemerenco: ”Pentru fosta ministră a sănătății, dar și șefa ei de partid, care a ofensat colegii de la minister și medicii – o rugăminte. Cu must de poamă tratați-vă voi. O să vă ajute. Manifestați respect elementar față de oamenii din această țară. Da, și poate mergeți în diasporă și le comunicați despre necesitatea respectării recomandărilor medicilor italieni și ai noștri”,

fosta ministră a sănătății Ala Nemerenco îi răspunde premierului Chicu, subliniind că este ”un om absolut neserios pentru o așa funcție. Nu inspirați nici respect, și nici încredere”.

Iată replica Alei Nemerenco pentru Ion Chicu:

1. Dle Chicu, vreau să constat trist că dacă nu dețineți nici cea mai mică informație despre un fost Guvern cine a mers în politică și cine nu, ce puteți cunoaște despre un coronavirus? Vă informez că nu sunt membră a niciunui partid, nu am nici un șef și nu particip la evenimente politice. Faptul că punctul meu de vedere vă deranjează, îmi demonstrează că fac totul corect. Altfel nu ați trage nicio atenție la ce spun eu. Unica ce ați putut inventa în atacul la persoana mea este să-mi coaseți o canva politică. Fiindcă prea specializate sunt implicările mele și nu aveți pentru ele nici un contrargument. Ieftin și slab…. Un premier puternic în locul Dvs ar chema toți specialiștii din domeniu pentru a contribui – acu nu e loc de batalii, ci de mobilizare. Dar, sorry, nu e stilul Dvs.

2. Comentariile Dvs ieftine, sarcastice cu tentă de Superman într-o situație de criză e la nivelul copiilor care-și arată limba de după gardul grădiniței. Nu merită comentat. Dar e parte din stilul Dvs. O clounadă ieftină și tipică departe de a fi una intelectuală. Cum se exprima acolo consilierul Dvs …. ?

3. Nicio postare de a mea nu a adus ofense nici unui coleg. Toate se referă la aspectul tehnic al problemei. Pe pași, pe puncte, pe analize. Ținând ghidurile OMS în față și urmărind zilnic conferințele de presă din România, Italia, declarațiile prim-miniștrilor de acolo și politica altor Guverne. Da, în afară de întrebări, recomandări, îmi exprim și dezacordul cu ce faceți. Cum se poate să nu cunoască ministerul cursa cu care a sosit pacienta și să ducă în eroare o lume întreagă și cel mai important, presa? Atunci despre care mecanisme de protecție mai putem vorbi dacă o așa abordare ieri în afară de panică nu a creat nimic?

4. Lipsa de respect față de cetățeni o manifestați Dvs. Puneți personalul medical sub risc înalt (nici până acum nu ați comunicat ce echipamente și pentru cine anume ați procurat – măștile simple sunt cataplasme de muștar în coronavirus). Și anume Dvs ați manifestat lipsă de respect față de pacientă, blamând-o, când ea luptă între viață și moarte, după ce v-ați lansat cu invitații iresponsabile vizavi de călătoriile concetățenilor noștri din Italia. Vreți să mutați arcurile pe responsabilitatea oamenilor care uneori nu posedă suficiente cunoștințe pentru a lua decizii corecte?

5. Despre urmarea strictă a recomandărilor medicilor italieni și de la noi eu am obosit să tot repet peste tot. Asta Dvs nu ați făcut acest lucru și tratați un subiect atât de serios de care depinde viața oamenilor (chiar și dacă a unui singur om) ca pe o piesă de teatru în care vă complaceți ca actor principal.

Concluzia mea – sunteți un om absolut neserios pentru o așa funcție. Nu inspirați nici respect, și nici încredere.

Articole similare
Comentarii