Povestea moldoveanului David Sadovici care la nici 10 ani a devenit campion al Cataloniei la atletism

David este un băiețel care își trăiește copilăria între câmpiile Moldovei și Pirineii spanioli. Este stabilit cu toată familia în Spania și pe lângă activitățile obișnuite ale unui copil, trăiește o pasiune – cea a sportului pe nume atletism. I-a plăcut dintotdeauna să se joace sub cerul liber, preferând îndeosebi jocul de-a prinselea. Astfel, munții Pirinei i-au devenit teren de joacă, iar alergarea un mod de a-i explora. Pasiunea lui David pentru sport a evoluat în paralel cu creșterea sa. Așa se explică începutul său precoce la competițiile de atletism de la vârsta 4 ani.

De la 6 ani David merge de două ori pe săptămână la Clubul de Atletism Pobla de Segur cu aceeași bucurie ca în primele zile. Aici David a deprins arta de a alerga, controlul respirației, mișcarea brațelor, poziția corpului, ritm, tactici, etc. În plus, aceste antrenamente sunt completate și în familie cu tatăl său care este un bun exemplu în acest sens (la rândul său este câștigătorul mai multor cupe în acest sport).

La vârsta de 6 ani, David a câștigat campionatul provincial constituit din 9 curse, înregistrând aceiași performanță și la vârsta de 7 ani. Un an mai târziu a câștigat campionatul Cataloniei de Trail (cros de munte). David nu face nimic pe jumătate. Ori este 100 % ori deloc. Zâmbește și ne mărturisește că ”poate alerga fără oprire”, contra cronometru.

De altfel, în acest an, el a câștigat cea mai importantă competiție pentru juniori la grupa sa de vârstă –Campionatul Cataloniei de pistă în aer liber 1000 m. David a reușit sa ajungă primul la final atingând o performanță de 3’22”63.

Așa se face că la un an de la succesul lui de la ultima competiție, David este în vârf și intenționează să rămână acolo. Din simplu motiv că el nu aleargă după visuri, el le trăiește. Iar presa regională nu a trecut cu vederea aceasta realizare a lui David, drept pentru care mai multe publicații au scris despre performanța lui.

Dacă vă întrebați ce își propune David mai departe? Continuă să-și stabilească obiective și așteaptă să împlinească cei 10 ani pentru a participa la Campionatul Spaniei.

Dincolo de faptul că David Sadovici merită cu prisosință să fie numit un învingător, câștigarea unor medalii este extrem de firească în cazul lui, având în vedere străduința și munca depusă. David deja se află la început de drum spre performanță, de aceea vă invităm să-l sprijiniți urmărindu-i progresul pe pagina de Youtube sau Instagram: David Sadovici.

Articole similare
Comentarii